• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

II. Alsóörsi Palacsinta Fesztivál

Palacsintafesztivál, a négyévszakos Balaton újabb állomása. Célunk, hogy tegyük vonzóvá a Balatont, ne csak nyáron, hanem a többi évszakban is. Számtalan lehetőséget kínál erre a régió az év bármely időszakában. 

Bővebben...
 

Szabó Magda a Rickl család szemével

A történet régimódi – a megközelítés újszerű. Szabó Magdára, a kortárs irodalom kiemelkedő alakjára emlékezett Alsóörs október 3-án.

Bővebben...
 

A zene és én – Gondolatok a zene világnapján.

1975 óta október 1-je a zene világnapja. A világhírű hegedűművész, Yehudi Menuhin és az UNESCO zenei tanácsa fordult felhívással a földkerekség lakosságához azért, hogy a zene semmihez sem hasonlítható nyelvén hirdessen békét és barátságot közöttük. 

Bővebben...
 

A népmese napja

A tölgyfa tündérétől a csodaszarvasigA meghívó elsősorban a gyerekeknek szólt, de a tartalmas, szép délután kellemes perceket szerzett felnőtt kísérőiknek is. 

Bővebben...
 

60 éves a Napraforgó Óvoda

Hatvan szál napraforgó. Nagyszabású ünnepség keretében emlékezett meg az alsóörsi Napraforgó Óvoda és Bölcsőde fennállásának 60. évfordulójáról. A jeles eseményre szeptember 24-én került sor.

Bővebben...
 

Judit, avagy bepillantás Márai világába

Szeptember 21-én, pénteken különös ajándékban részesült Alsóörs színházkedvelő közönsége: az Eötvös Károly Művelődési Ház beillesztette műsorfolyamába Márai: Judit című monodrámáját.

Bővebben...
 

Horgásznapi krónika

A halak nem tolongtak, de remek volt a hangulat. Szeptember 15-én, szombaton egész napra kibérelték a horgászok az alsóörsi vizeket: délelőtt többnyire a jószerencsét várták, délután az alkalmi szakácsok mérték össze tudásukat, az este és az éjszaka a kikapcsolódásra vágyóknak kedvezett.

Bővebben...
 

Vidám szüretelők Alsóörsön

Szomszédolás szüret idején. Szeptember 29-én délután látogatást tettek Alsóörsön a paloznaki szüretelők.

Bővebben...
 

Zöldhulladék gyűjtés Alsóörs 2018.

Felhívjuk tisztelt lakosaink figyelmét, hogy a házhoz menő szelektív ZÖLD HULLADÉK gyűjtés a megszokott kétheti rendszerességgel történik, de idén utoljára: NOVEMBER 23-án lesz! 

Időpont: 2018. november 23. (péntek)
Helyszín: Alsóörs belterülete

Bővebben...
 

Autómentes Nap volt

Településünk is ismét csatlakozott az Európai Mobilitás Hét, Autómentes Nap felhívásához, s ezen a szeptemberi héten több eseményt szervezett, utcákat zártak le a gépjárművek elől.

Bővebben...
 

Érték, ami összeköt - megyei ünnepség

ÉRTÉKTEREMTÉS– Kovászna megye és Veszprém megye szeptember 15-én ünnepelte együttműködésük 25 éves jubileumát

Bővebben...
 

Szoboravatás Alsóörsön

Új szobor hordoz új üzenetet, a vöröskőszobrairól elhíresült Alsóörsön. Az alkotás fából készült, egészen szokatlan technikával, és azért került a községben frekventált helyre, hogy...

Bővebben...
 


Oldal: 3 - Összesen: 26

Praktikumtár

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Balaton Best Card