• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

ANYPE advent

Nyomtatás

Adventi megemlékezés az Alsóörsi Nyugdíjas Polgári Egyesületben

Az ünnepvárás jegyében találkoztak az ANYPE tagjai és meghívott vendégeik az Eötvös Károly Művelődési Házban december 4-én.

Az ANYPE életében a hétfői nap egyet jelent a klubélettel, beleértve annak minden ismérvét. Értékes tartalommal töltik meg ezeket az órákat: gyakran hívnak előadókat, akik a legkülönbözőbb témákról tartanak számukra kitűnő ismeretterjesztő előadásokat. Ez a hétfő más volt, mint a többi, azzal a meghitt lelki készülődéssel telt, amely erre a szép időszakra jellemző.

Miután az egyesület elnöke, Csiszár Lászlóné köszöntötte jelenlévőket, Kálmán Csaba, az Alsóörs – Lovasi Református Társegyházközség lelkipásztora mondta el ünnepi gondolatait. Az általa választott bibliai idézet advent örök üzenetéről szólt úgy, ahogy az Lukács evangéliumában írva van. Az igevers azt a pillanatot idézi meg, amikor a pásztorok értesülnek az örömhírről, hogy Krisztus megszületett, és elhatározzák, hogy Betlehembe sietnek Máriához és a kisdedhez. Azért választottam ezt a történetet, mondta a lelkész, mert kulcsfontosságú üzenettel, a reménység teljes bizonyosságával bír. Korunk impulzusokkal telített vizuális társadalmában különösen fontos, hogy teljes életet csak úgy élhetünk, ha nemcsak a szemünkkel látunk.

A továbbiakban feltette a kérdést: miért éppen a pásztorok Isten választottai, akik abban a korban megvetett emberek voltak? A válasz: Azért, mert tisztaszívűek voltak. Ma is az tud lelkileg látni, akinek tiszta, nyitott a lelke.

Az igehirdetést a református kórus szolgálata követte. Előadásukban elsőként Bárdos: Karácsonyi bölcsődalát hallhattuk, majd a Tiéd a hatalom kezdetű ifjúsági énekfeldolgozás és egy szép ír áldás következett olyan kristálytiszta, kiforrott előadásmódban, mintha nem is egy éve, hanem már sokkal régebben élveznék a közös éneklés gyönyörűségét. Zongorán Szűcsné Molnár Ágnes kísért, az énekkart Kálmán Csaba vezényelte. A produkciót az egyesület apró ajándékkal köszönte meg.
Az adventi alkalom fehérasztal mellett ért véget kötetlen beszélgetéssel.

Kovács Piroska 

Nagy

Módosítás: ( 2017. december 06. szerda, 10:19 )  

Praktikumtár

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Balaton Best Card