• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Mikulás-futás 2017.

Nyomtatás

MIKULÁS-FUTÁS HATODSZOR
Az időjárás nem látszott kegyeibe fogadni az idei, immár hatodszor meghirdetett Mikulás nevével jelzett alsóörsi futóversenyt. Pénteken eső és szél, szombatra legalább az eső elmaradt, de hideg napot ígért a meteorológia. 

S így is lett. De mindez nem szegte kedvét azoknak az elszánt szervezőknek és futóknak, akik a szombat délelőttöt ennek a programnak áldozták.
Az ötletgazda és főszervező Gurdon Éva - aki maga is e sportnak hódol – az előző év tapasztalatait is figyelembe véve sokat finomított a lebonyolításon.
A regisztrálás és az eredményhirdetés a csarnokban történt, itt szőnyeggel leválasztott területen külön asztaloknál a jelentkezés, a rajtszámok osztása, melyek idén színekkel is jelezték az eltérő távokat (rózsaszín, kék, zöld, fekete).

Az indulókat Hebling Zsolt polgármester köszöntötte.
Az előnevezők közül nem érkezett meg mindenki, ám így is 130 futó (68 fiú és 62 lány) vett részt a versenyen. Elsősorban a környező településekről érkeztek főként fiatalok: barátok, családok is.  Alsóörs, Aszófő, Balatonalmádi, Balatonfüred, Csopak, Felsőörs, Lovas, Pécsely, Peremarton, Tihany és Veszprém képviseltette magát a futók által. A távok idén is megmaradtak, gondolva ezzel a kicsikre és nagyobb nehézséget is vállalókra: 400 m, 800 m, 1500 m és 4700 m közül lehetett választani.
A papa-mama kör lehetőség volt arra, hogy szülők, nagyszülők is együtt fussanak, akár magukkal vigyék a futni még nem is tudókat. Két baba így tette meg a távot: Báró Maja és Bencze Olivér.
A bemelegítésre Pásztor Ágnes személyi edző invitálta a futókat, a kedvcsináló zenét és az egész hangosítást ifj.Németh Béla szolgáltatta.
A biztonságról a polgárőrség és a rendőrség gondoskodott, az eltévedés kizárásáról pedig Szemán János kerékpáros felvezető.
A visszatérőket forró tea, forralt bor, langalló és sütemény várta a csarnok szélvédettebb oldalán, bent meg a Mikulás-csomag, ami idén egy piros, hátizsákot formázó, futó Mikulást ábrázoló és ALSÓÖRS feliratú tornazsák volt, benne csoki, szaloncukor és üdítő.

A várakozás idejét lovas kocsikázással is kitölthették a gyerekek. Öveges János Szentkirályszabadjáról érkezett fogatával, s hatszor is fordult a gyerekekkel. Segítőtársa a bakon Pilisi Fanni, el sem mozdult erről a posztról, lévén ő is nagy barátja a lovaknak.

Az eredményhirdetés a csarnokban történt. A zsámolyokból összeállított alkalmi dobogó szolgált a megérdemelt elismerés, az érem átvételére, melyet a polgármester adott át az alább olvasható győzteseknek.

400m  (52 fő)
ovis lány: 1. Szemán Dorka  2. Nagy Jázmin  3. Obermayer Hanna
ovis fiú:  1. Lukács Botond   2. Redencki Bulcsú  3. Kelemen Barna
800m (29 fő)
lány: 1. Tóth Lujzi   2. Gábor Alma  3. Tóth Lotti 
fiú : 1. Szigetfy Dominik   2.Örvényesi Gergő   3. Simon Lóránd
1500m (15 fő)
nő: 1. Szemán Kitti  2. Tóth Eszter  3. Torda Csenge
férfi: 1. Négyesi Ákos  2. Gábor Farkas  3. Nagy Csaba
4700 m (34 fő)
nő: 1. Tóth Lívia    2. Bencsik Kamilla  3. Siklósi Petra
férfi: 1. Kis Áron  2. Balogh Zsombor  3. Redenczki Zsombor

Külön díjban részesültek a mama-papa indulók:
1. Mrázik Dénesné  2. Karácsonyi Mrázik Melinda  3. Osváth Tímea és Vörösmarty Mihály

Schenk András első alkalommal vett részt az eseményen, kerekes székkel tette meg a 4700 m-es távot, őt Tehel Tibor, Burján Jenő és egy kutya kísérte végig a Mikulás futáson.
Mindezek után következett a tombola sorsolása. Sok értékes és szerethető ajándékkal lettek gazdagabbak a szerencsések. Labdák, ugrókötelek, egyéb sportszerek, fa játékok, házi készítésű szörpök, lekvárok, tészták, méz, borok, különböző értékes utalványok ( pizza, masszázs, wellness, étkezés meghívás) és – stílusosan - több cserép Mikulás-virág lelt új gazdára.
Végül a főszervező Gurdon Éva köszönetet mondott mindenkinek, akik hozzájárultak felajánlásaikkal vagy munkájukkal a rendezvény sikeréhez. Elsősorban családjának, akik minden évben aktív támogatói a szervezésben, gondoskodnak a forró frissítőkről és finom langallóról, a szállításról, tárolásról, azaz mindenben támogatói a versenynek.
Köszönetképpen álljon itt a támogatók és segítők teljes listája.

Támogatóink:
Alsóörs Önkormányzata, Alsóörs Marina, Agni-Tech Informatikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.( Budapest), Nagy Ágota ( Ágota szépségszalon), Légrádi Andrea (Andrea fodrászat), Arany Nádas étterem, Bakter bisztró  (Gulyás Zoltán), Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület, Bácsi Gabriella csipketojás-készítő ( Lovas), Rozgonyiné Szabó Réka  (Birs kozmetika),  Bíró Zoltán méhész (Felsőörs), Carpaccio étterem,  Dr. Bardóczi Miklós, Drexlerné Bolla Júlia ( zöldség-gyümölcs bolt), Endrődi Sándor Református Általános Iskola, Józsáné Bősze Eszter ( Esthair fodrászat), Família vendéglő, Ferenczy Gábor (alpolgármester), Friss pékség,  Gárdonyi György, Gelléri pincészet, Nemzeti dohánybolt ( Felsőörs),  Hebling Zsolt ( Polgármester), Simon Géza (Hubertus borozó), Huszár Gyuláné ( Zsuzsa), Keller Csaba, Keller József, Baranyai József (kocsma), Laroba hotel, Levendula vendégház (Hajdu-Briant Ágnes, Lovas), Mír-Vikeri Kft. zokni- és harisnyaüzlet (Horváth Viktória, Veszprém), Napraforgó Óvoda és Bölcsőde,  Nemzeti dohánybolt (Alsóörs), ifj. Németh Béla,
Novák és Novák Kőfaragó Bt., Osváth Tímea (Balatonfüred), Őry Sándor és családja  (Lovas), Paracelsus patika, Pipitér játék és ajándék fatárgyak, (Szentkirályszabadja),  Rózsa apartman, Heizer Gábor (Rózsa pizzéria Felsőörs), ifj. Simon Géza és családja  (Lovas), Szigeti Tibor és családja, Tóth Ildikó őstermelő (Felsőörs), Vörömarty Mihály és felesége, Vörömarty Katalin, Zsuzsi virágai
 

Segítőink:
Búzási Barna és felesége, Csiszárné Huszár Judit, Csiszárné Lászlóné,   Gurdon Ferenc és felesége, Kozitsné Decsi Valéria, Hebling Zsolt, Hoffer Marianna, Horváth József és felesége, Huszár Gyuláné, Nagy Veronika,  Novákné Juhász Andrea, ifj. Németh Béla, Pall Ildikó, Alsóörsi Polgárőrség, Salgó Béla és felesége,  Dr. Szalay József, Vörösmarty Mihály és felesége
Az összefogás megint eredményes volt. Köszönet érte.
„Jövőre, veletek, ugyanitt…..” -  így búcsúztunk a végén.

Csiszár Edit

Nagy Veronika és Zórád Ferenc fotói:

Módosítás: ( 2017. december 13. szerda, 14:10 )  

Praktikumtár

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Balaton Best Card