• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Mindenki Karácsonya 2017- beszámoló

Nyomtatás

Advent idejére fénydíszbe öltözött az Endrődi út és környéke, a faluközpont ünnepi díszítése is új elemekkel gazdagodott. A betlehemi jelenet is visszakerült megszokott helyére, a jászolba a Kisded majd csak Szenteste, az éjféli mise után.

December 22-én ismét sokan eljöttek erre a közös ünneplésre. Színpadot állítottak a fenyőfák elé.

Hebling Zsolt polgármester köszöntötte a téren gyülekezőket. Tizenötödik alkalom az idei, tudtuk meg tőle, hogy közösen ünnepel a falu, s kívánnak egymásnak boldog, szép karácsonyt az ismerősök, és beszélgetéssel töltik együtt az estét. „Közösségeink, intézményeink, egyházaink mindent megtettek a lelki felkészülésünkért…. Ajándékozzuk meg egymást a legnagyobb ajándékkal, amit mi magunk szívünkből adhatunk: a szeretettel. Kedves szóval, mosollyal közeledjünk egymáshoz, s átélhetjük azt a csodát, amire a szeretet teszi képessé az embert. De azt is kívánom, hogy az év minden napján tartson ki ez az érzés, egymás megbecsülése és tisztelete, valamint a karácsonyból merített békesség és jóság.”  Polgármesterünk végezetül  az új évre is kiterjesztette jókívánságait: „ keresztény reménységgel tekintsünk a jövőbe, a 2018-as esztendőre”.

Ezután egyházközségeink vezetői, Nagytiszteletű Kálmán Csaba lelkész és Főtisztelendő Berkes Péter plébános szólt az ünnep csodájáról, jelentéséről és jelentőségéről.

Az általános iskola 4. osztályosai ezen az estén éppen harmadszor jelenítették meg Móra Ferenc szeretetről szóló történetét, a Melyiket a kilenc közül címűt. A gyerekeket felkészítette Horeczki Tünde tanítónő. Sajnos itt, a szabad térben elveszett a gyerekek hangja, hasznos lett volna legalább néhány mikrofon.
A jelenetet a Kovácsné Miskey Tünde vezette énekkar követte. Két nagyon szép karácsonyi dalt hallhattunk tőlük: Leonard Cohen Hallelujah  és a Happy Gang közismert dalát, a Szentkarácsonyt.
A Sirály népdalkör elmaradhatatlan szereplője ünnepeinknek. Karácsonyi dalcsokruk zárta a műsort, Bónyai Mária karnagy vezetésével.

Karácsonyi dallamok ezután is szóltak az est folyamán, a technikáról és zenéről  ifj.Németh Béla gondoskodott. Kötetlen beszélgetésekkel telt tovább az este, a forralt bor fahéjas illata és melegítő ereje marasztalta még az embereket. Gyerekek segédkeztek a pogácsa kínálásában, s a finom, nagy szemű sült gesztenye is hamar elkelt. Ezeket az óvoda dolgozói készítették, mint eddig is.
Csiszár Edit

Nagy Veronika és Zórád Ferenc fotói:

Módosítás: ( 2018. január 02. kedd, 10:55 )  

Praktikumtár

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Balaton Best Card