• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Vasútfejlesztés 2020.

Nyomtatás

MÁV-START Zrt. tájékoztatója a Szabadbattyán-Balatonfüred vasúti vonalszakasz villamos üzem kiépítéséről, az állomások akadálymentesítéséről. E szerint a vasútfejlesztés menetrend szerint halad, ősztől megkezdődik az alsóörsi peron építése is.

A rekonstrukció keretében mintegy 55 kilométeres vasútvonal villamosítását végzik el, illetve négy állomás is megújul az érintett szakaszon, a fejlesztés 23 milliárd forint uniós és állami támogatásból valósul meg a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. beruházásában

A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2020. május 4-től 2020. június 19-ig meghatározott éjszakánként Szabadbattyán – Balatonfüred állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a  29 Székesfehérvár – Tapolca vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.
Székesfehérvár – Balatonfüred /Aszófő állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

A tervek szerint 2021-től lehet majd a villamos vonalon közlekedni. 2020.május 4-től június 19-ig módosított menetrenddel napközben VONATOK közlekednek, illetve a vágányzári hirdetmény szerint vonatpótló buszok. 2020. június 20-tól éjjel is folytatódik az építkezés, az oszlopok állításával, főleg a Csopak-Füred közötti részeken, amely a lakosságot nem zavarhatja.  

Az Operatív Törzs döntését követően fog kiderülni, hogy hogyan alakul a nyári menetrend.

Szabadbattyán - Balatonfüred vonalszakasz - Ideiglenes forgalomba helyezés tájékoztató: ide kattintva elolvasható

A vasútvonal részletes, 2020. május 4-től június 19 közötti vágányzári menetrendje

Üdvözlettel:
Hebling Zsolt  polgármester

Módosítás: ( 2020. április 30. csütörtök, 08:17 )  

Praktikumtár

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Harley-Davidson

Balaton Best Card