• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

„BURSA HUNGARICA” 2023.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, kiírta a 2023. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj pályázatot felsőoktatási hallgatók, ill. felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára.

Pályázati határidő: 2022. november 03.

Bővebben...
 

Rezsiválság helyi kezelése

"A megemelkedett villany- és gázárak nemcsak a lakosságot, hanem az önkormányzatokat is nagyban érintik" - Hebling Zsolt polgármester úr beszámolója a rezsiválság helyi kezeléséről

 

Bővebben...
 

Hét évszázad és egy fél

Alsóörs, ez a Somlyó-hegy lábához simuló kedvelt nyaralóhely egy 1272-ből származó írásos emlék tanúsága szerint ebben az évben ünnepeli fennállásának 750 éves évfordulóját.

Bővebben...
 

Gondolatok a ZENE VILÁGNAPJÁN

Néhány nappal ezelőtt, október elsején hajtott fejet a zene múzsája előtt a világ. A célkitűzés, hogy „Legyen a zene mindenkié!”, Kodály Zoltántól származik, a világnap ötlete és sikere a világhírű hegedűművész-karmester Yehudi Menuhin érdeme.

Bővebben...
 

Méltóságos ünnepünk

Alsóörs a természeti szépségekben gazdag,szemgyönyörködtető Balatoni Riviéra gyöngyszeme. Fénygazdag évszakok: tündöklő tavasz, nyár, színpompás ősz, csendbe hajló téli hóvilág.

Bővebben...
 

750 éves Alsóörs - PROGRAMVÁLTOZÁS

Sok szeretettel hívjuk és várjuk a 750 éves településünk alkalmából tartandó Faluünnepünkre. A várható kedvezőtlen időjárás miatt a faluünnep programja és helyszíne is változik!

Időpontok: 2022. október 1-2. (szombat-vasárnap)
Helyszínek: Művelődési Ház, Katolikus és Református templom

 

Bővebben...
 

UTCAMESÉK 37. - TOMPA MIHÁLY KÖZ

TOMPA MIHÁLY KÖZ. Nagy a világ: a hon csak egy! A Vadtelepen, az egymással párhuzamos s két neves magyar zeneszerzőnkről elnevezett utcát köti össze ez a kis köz, mely Tompa Mihály nevét viseli.

Bővebben...
 

Tájékoztató a REZSICSÖKKENTÉS hatósági bizonyítvány igényléséről

Tisztelt Lakosság! Tájékoztatjuk Önöket a földgáz felhasználási REZSICSÖKKENTÉS IGÉNYBEVÉTELÉHEZ  szükséges Hatósági Bizonyítvány igényléséről!

Bővebben...
 

Közösségi tér átadó ünnepség

Szeretettel invitáljunk Önöket projektzáró rendezvényünkre. A rendezvény helyszíne a LEADER projekt segítségével megvalósult új közösségi helyszín. Bemutatjuk a projektet, valamint Magyarország első bringamoziját!

Időpont:  2022. október 8. (szombat) 15.00 óra
Helyszín:  Alsóörs, Vasút u. 3.

Bővebben...
 

Találkoztam Őfelségével, a brit királynővel

Mihálkovics Tivadar, a Magyar Állami Operaház nyugalmazott főtitkára 90. születésnapját ünnepelte azokban a napokban, amikor II. Erzsébet brit királynő elhalálozott. Az élet úgy hozta, hogy nem ez volt az egyetlen metszéspont az életükben.

Bővebben...
 

Amikor minden a halakról szól

Az idei már a hetedik alkalom volt, amikor Alsóörs Község Önkormányzata és a Veszprémvidéki Horgász Egyesülethalnapot” szervezett.

Bővebben...
 

Értesítés Kt-ülésről 2022.09.22

Értesítem, hogy a Képviselő-testület ülését összehívom a Közös Önkormányzati Hivatal tanácstermébe.

Időpont: 2022. szeptember 22. (csütörtök) 16:30 óra

Bővebben...
 


Oldal: 11 - Összesen: 24

Praktikumtár

Turisztikai Fejlesztés

Magyar falu Program

Családbarát Munkahely

Veszprém-Balaton 2023.

Kerékpárút

Balaton riviéra

Vízparti szállás