• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Jövőnkbe mutató jubileum

Gondolom, sokunkban él és még sokáig visszük magunkban 750 éves jubileumunk emlékezetes élményvalóságát. Azt, hogy Alsóörs fennállásának háromnegyed évezredes létéről emlékezett meg kiemelkedő együttlétben.

Bővebben...
 

Értesítés rendkívüli Kt-ülésről 2022.10.27.

Értesítem, hogy a Képviselő-testület rendkívüli ülését összehívom a Közös Önkormányzati Hivatal tanácstermébe

Időpont: 2022. október 27. (csütörtök) 16:30 órára

Bővebben...
 

Közmeghallgatás - beszámoló

KÖZMEGHALLGATÁS 2022. Maradéktalanul elláttuk kötelező és önként vállalt feladatainkat, a nehézségek ellenére tovább növeltük településünk komfortját, megőriztük jó hírét, élhetőségét, az egész esztendőt a 750 éves jubileum hatotta át

Bővebben...
 

UTCAMESÉK 38. - VASÚT UTCA

VASÚT UTCA. Elnevezésével összhangban, Alsóörs Vasút utcája közvetlenül a Balaton partján, a községet átszelő 71-es út és a vasútvonal nyomvonalával párhuzamosan épült.

Bővebben...
 

Ünnepélyes átadó

Ünnepélyes keretek között került sor, oktüber 8-án Magyarország első bringamozijának és településünk új közösségi terének átadására!

Bővebben...
 

Hét évszázad és egy fél

Alsóörs, ez a Somlyó-hegy lábához simuló kedvelt nyaralóhely egy 1272-ből származó írásos emlék tanúsága szerint ebben az évben ünnepeli fennállásának 750 éves évfordulóját.

Bővebben...
 

Méltóságos ünnepünk

Alsóörs a természeti szépségekben gazdag,szemgyönyörködtető Balatoni Riviéra gyöngyszeme. Fénygazdag évszakok: tündöklő tavasz, nyár, színpompás ősz, csendbe hajló téli hóvilág.

Bővebben...
 

Megemlékezés 1956-ról

Az 1956-os forradalom 66. évfordulójáról községünkben is megemlékezést tartottak. Igaz, a hagyományoktól eltérő módon, nem a művelődési házban, hanem onnan indulva. 

Bővebben...
 

Környezetvédelem a világpolitika tükrében - előadás

A Balatonalmádi Kertbarát Kör meghívja Önt, Dr. Domokos Endre előadására, "Környezetvédelem a világpolitika tükrében" című előadásra

Időpont:   2022. október 19. (szerda) 17.00 óra
Helyszín:  Balatonalmádi Pannónia Kulturális Központ

Bővebben...
 

Október a Látás Hónapja

LÁTÁS HÓNAPJÁRA, avagy pillantás lelkünk tükrébe. A Magyar Látszerész Szövetség és az optikai szakma 2005-ben október hónapot a Látás Hónapjává nyilvánította. 

 

Bővebben...
 

Közösségi tér átadó ünnepség

Szeretettel invitáljunk Önöket projektzáró rendezvényünkre. A rendezvény helyszíne a LEADER projekt segítségével megvalósult új közösségi helyszín. Bemutatjuk a projektet, valamint Magyarország első bringamoziját!

Időpont:  2022. október 8. (szombat) 15.00 óra
Helyszín:  Alsóörs, Vasút u. 3.

Bővebben...
 

Találkoztam Őfelségével, a brit királynővel

Mihálkovics Tivadar, a Magyar Állami Operaház nyugalmazott főtitkára 90. születésnapját ünnepelte azokban a napokban, amikor II. Erzsébet brit királynő elhalálozott. Az élet úgy hozta, hogy nem ez volt az egyetlen metszéspont az életükben.

Bővebben...
 


Oldal: 16 - Összesen: 25

Kelet Balatoni Programok

Veszprém-Balaton 2023.

Praktikumtár

Turisztikai Fejlesztés

Magyar falu Program

Széchenyi Terv Plusz

Kerékpárút

Balaton riviéra

Vízparti szállás