• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Épület energetikai követelmények 2021. tájékoztató

2021-től szigorodtak az épület energetikai követelmények új építésű ingatlanok esetén. Használatba vételi engedély esetén kötelező az energetikai tanúsítvány elkészíttetése. De mi is az energetikai tanúsítvány?

Bővebben...
 

Veterán Járművek látogatása Alsóörsön

Az Ajkai Veterán Járművek Baráti Köre tagjai ismét összegyűltek, hogy megemlékezzenek egykori társukra, az autóbalesetben nemrég életét vesztett Nagy Attilára

Bővebben...
 

Veterán autós emléktúra

Második alkalommal szervez emléktúrát a Veterán Járművek Baráti Köre Ajka tagsága egykori társuk, Nagy Attila emlékére.

Időpont: 2021. június 12. (szombat) 11.30
Helyszínek: Ajka - Alsóörs Sportcsarnok

Bővebben...
 

Nemzeti Összetartozás Napja

NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA: a trianoni békediktátum 101 éves évfordulóján. A 101 évvel ezelőtti esemény nemzeti tragédia, örök seb a haza lelkén. 

Bővebben...
 

Kerékpárút építési projekt sajtótájékoztató

Mérföldkőhöz érkezett a kerékpárút építési projekt. Régi vágya teljesül a kerékpározást kedvelők népes táborának: kerékpárút épül Alsóörs – Felsőörs és Veszprém között.

Bővebben...
 

Hősök vasárnapja 2021.

Május utolsó vasárnapja a HŐSÖK VASÁRNAPJA, ekkor azokra a magyar katonákra és civilekre emlékezünk, akik az első és második világháború alatt életüket áldozták Magyarországért!

 

Bővebben...
 

82. Mount Everest gyalogtúra beszámoló

Szombaton került sor a 82. Mount Everest túrára, melyre a Zöld Bakancs Túraklub szervezésében valósult meg. Képes beszámolónk, Nagy Veronika és Zórád Ferenc fotóival:

Bővebben...
 

Pedagógusnapra 2021.

A jeles napok sorában június első vasárnapjára, ebben az évben június 6-ára esik az az ünnep, amikor a mindennapok forgatagában egy pillanatra megállunk azért, hogy kifejezzük köszönetünket és hálánkat a pedagógusok munkájáért.

Bővebben...
 

Gyermeknap Alsóörsön 2021

Az elmúlt hónapok felhalmozódott gondjai után jól esett, hogy végre történhetett örömteli esemény is. Márpedig gyermekeink köszöntése az első helyek egyikén áll ebből a szempontból. Ezt Alsóörsön is jól tudja mindenki.

Bővebben...
 

Szemétszüret a tiszta, rendezett Alsóörsért

Minden lehetőséget kihasználunk arra, hogy lakóhelyünk szép, vonzó és rendezett legyen, hiszen ezért tenni kell. Ez a fő üzenete az Alsóörsön ma már hagyományosnak tekinthető szemétszedési akciónak

Bővebben...
 

UTCAMESÉK 1O. – EGRESSY BÉNI

EGRESSY BÉNI utca. Neve hallatán első gondolatunk egy fennkölt költemény megzenésített változata, jeles alkalmakkor nemzeti imádságunkkal együtt szoktunk énekelni. Vörösmarty Szózat című költeményét Egressy Béni zenésítette meg.

Bővebben...
 

NEMZETI INFRASTRUKTÚRA ZRT. Felhívása:

A Szabadbattyán-Balatonfüred vasúti vonalszakasz villamosítása során 55 km hosszúságban épül ki a felsővezetéki rendszer, amelyet 2021.05.25-én (kedd) 8.00 órától 25 000 volttal feszültség alá helyeznek!

Bővebben...
 


Oldal: 9 - Összesen: 19

Praktikumtár

Magyar falu Program

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Harley-Davidson