• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Autómentes Nap volt

Településünk is ismét csatlakozott az Európai Mobilitás Hét, Autómentes Nap felhívásához, s ezen a szeptemberi héten több eseményt szervezett, utcákat zártak le a gépjárművek elől.

Bővebben...
 

Judit, avagy bepillantás Márai világába

Szeptember 21-én, pénteken különös ajándékban részesült Alsóörs színházkedvelő közönsége: az Eötvös Károly Művelődési Ház beillesztette műsorfolyamába Márai: Judit című monodrámáját.

Bővebben...
 

Érték, ami összeköt - megyei ünnepség

ÉRTÉKTEREMTÉS– Kovászna megye és Veszprém megye szeptember 15-én ünnepelte együttműködésük 25 éves jubileumát

Bővebben...
 

Szoboravatás Alsóörsön

Új szobor hordoz új üzenetet, a vöröskőszobrairól elhíresült Alsóörsön. Az alkotás fából készült, egészen szokatlan technikával, és azért került a községben frekventált helyre, hogy...

Bővebben...
 

Új kilátótér avatása

Aki Veszprém felől érkezik a faluba, néhány napja az ALSÓÖRS feliratot nem csak az út menti táblán láthatja, hanem az út bal oldala fölött emelkedő vöröskő mellvéden is, nagy fekete betűkkel. Egy új közösségi tér épült fel itt, a református parókiához vezető út alatt.

Bővebben...
 

„A jövő Mesterei” koncert beszámoló

Alsóörs volt az egyik állomása annak a hangversenysorozatnak, amelyet a balatonfüredi Ferencsik János Zeneiskola, „A Balaton-part Zenekultúrájáért Alapítványa” által rendezett mesterkurzus résztvevői adtak a térség több színhelyén.

Bővebben...
 

Sétahajózás - ajándék alsóörsi módra

Augusztus utolsó délutánján szép élménnyel gazdagodtak mindazok, akik elfogadták Alsóörs Község Önkormányzatának meghívását. Az invitáció egy kétórás balatoni hajókirándulásra szólt. 

Bővebben...
 

Horgásznapi krónika

A halak nem tolongtak, de remek volt a hangulat. Szeptember 15-én, szombaton egész napra kibérelték a horgászok az alsóörsi vizeket: délelőtt többnyire a jószerencsét várták, délután az alkalmi szakácsok mérték össze tudásukat, az este és az éjszaka a kikapcsolódásra vágyóknak kedvezett.

Bővebben...
 

Egyre népszerűbb az Eötvös kávézó

Kettő az egyben – invitált a meghívó szeptember 7-én az Eötvös Károly Művelődési Ház „kihelyezett” programjára, egy kávéra, vagy teára a Török-házba, ahol egymást követő két estén át szórakoztatták a nagyérdeműt a meghívott előadók.

Bővebben...
 

Az alsóörsi búcsúról

Búcsúfia. Szeptember első vasárnapja az alsóörsi búcsú napja. Ha nem is olyan híres, mint a máriapócsi, vagy a csatkai, sokan olyan nosztalgiával emlékeznek fénykorára, mint ahogy azt a jeles napokra szokás.

Bővebben...
 

Tanévnyitó az Endrődi iskolában

Alsóörs gyönyörű református műemléktemploma adott otthont szeptember 2-án, vasárnap este az Endrődi Sándor Református Általános Iskola és Kézilabda-Utánpótlásközpont 2018 /19. évi tanévnyitó ünnepségének.

Bővebben...
 

Beszélgetés Kiss - Domonkos Judittal

Közelkép - beszélgetés Kiss - Domonkos Judit csellóművésznővel, az alsóörsi komolyzenei koncertek megálmodójával

Bővebben...
 


Oldal: 9 - Összesen: 16

Harley-Davidson

Praktikumtár

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Balaton Best Card

Patinás Antik