• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Balatoni Szövetség közleménye

Nyomtatás

A Balatoni Szövetség hosszú hétvégével és a járványügyi helyzettel kapcsolatos felhívása.

A közelgő hétvégére (április 2-3-4-5) várhatóan sokan a balatoni nyaralókat választják menedékül. Ez érthető is, hisz azért nálunk ilyenkor még kényelmesen, kényelmesebben lehet élni, mint egy nagyvárosban.

Itt a Húsvét, de ne felejtsük el, hogy itt van még a vírus is, a járvány harmadik hulláma, melyben az eddigi tapasztalatok szerint a fertőzés sokkal gyorsabban terjed és veszélyesebb, mint az előzőekben.

Éppen ezért kérem, arra kérjük Önöket, hogy legyenek tekintettel a világjárvány eddigi és várható tragikus terjedésére és következményeire és tartsák be az aktuális járványügyi előírásokat:

   - maszkviselési kötelezettség a települések összes közterületén
   - távolságtartás egymástól min. 1,5 m
   - este 20 órától hajnali 5 óráig érvényes a kijárási tilalom

Utazásuk előtt tájékozódjanak!

Sajnálatos módon nálunk is sok a fertőzött, egészségügyi rendszereink leterheltek, hétvégén a gyógyszertárak ügyeleti rendszerben működnek, így nem minden településen találnak nyitva tartó patikát.

Kérünk minden állandó lakost, üdülő tulajdonost, vendégeket, kirándulókat hogy vigyázzanak magukra és egymásra, mindnyájunk érdekében. Amely vendéglátó egység nyitva lesz ott csak elvitelre rendelhető étel, vagy ital, azt a közeli közterületi padokon elfogyasztani nem szabad!

A balatoni önkormányzatok többsége kéri a helyi Polgárőrség és Rendőrség közreműködését az aktuális járványügyi rendelkezések betartásában.

Több balatoni településen a strandokat éppen felújítják, így azok munkaterületnek minősülnek, azokon tartózkodni nem szabad, ott az illemhelyek sincsenek nyitva!

Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra! Kegyelemteljes Húsvétot!

Balatonfenyves, 2021. Húsvétja

                                                                                           Lombár Gábor
 a Balatoni Szövetség elnöke

 

 

Praktikumtár

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Harley-Davidson

Balaton Best Card