• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Gyermeknap Alsóörsön 2021

Nyomtatás

Az elmúlt hónapok felhalmozódott gondjai után jól esett, hogy végre történhetett örömteli esemény is. Márpedig gyermekeink köszöntése az első helyek egyikén áll ebből a szempontból. Ezt Alsóörsön is jól tudja mindenki.

A szervezők úgy gondolták, hogy a május 30-án lezajlott sajtótájékoztató mellett jól megfér a gyermeknapi program is, helyszínéül ezúttal a Sirály parkot, illetve az előtte lévő parkolót választották. A program egyes elemei a nap egészére vonatkoztak, más események a délutáni órákban zajlottak le. Ezeknek az alkalmaknak vannak állandó kellékei: ezúttal sem hiányzott az ugrálóvár, a körhinta – szimbólum is lehetne akár – és párja, amely az óvodás – kisiskolás korosztály igényét elégíti ki a közlekedés körforgatagában. Mindezek hátterében a gyönyörű Balaton, ünnepi pompában. A vízen egy kedves hattyúpár ringatózott, az alkalomhoz méltóan közrefogva „gyermekeiket”, nyolc csöppnyi apróságot.
Elmaradhatatlan ilyenkor a kirakodóvásár. Ezúttal is képviseltették magukat a különféle portékákat kínáló kézművesek: vásárolhattunk praktikus eszközöket a háztartásba, üvegholmit, ajándéktárgyat, ékszert, játékokat és másokat.

Az idei vásárt a termelői piac uralta. Volt itt minden, különféle mentes pelyhektől a vega mézig, bioszappanok, teák. Itt találkoztam Légler Éva őstermelővel, aki Tótvázsonyból érkezett. Az ő standjánál sokan megálltak, nem szokványos ugyanis, hogy valaki fürjtojástenyésztő. Elmondta, hogy érdeklődését egy műsor keltette fel a televízióban, tudását azóta továbbfejlesztette. Most már saját tenyészete van, a fürjek naponta tojnak ugyanis egyetlen tojást. Aki akart, receptet is kaphatott, jelenlévők azonban nem vetették meg a kürtőskalácsot és a vattacukrot sem.

De térjünk vissza a gyerekekhez! Ők folytatták szokásos elfoglaltságaikat, örültek egymás társaságának. Körükben népszerű az arcfestés, a kézművesség. Ezúttal azonban más volt a délután csúcspontja. Pataki Júlia, a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület TDM menedzsere elmondta:
Tavasszal rajzversenyt hirdettek az alsóörsi és a felsőörsi iskolában és óvodában a kerékpárút építés apropóján. A gyerekek két témában mondhatták el gondolataikat rajzaik nyelvén: bemutathatták, hogy milyen az „Élet a kerékpárút mentén”, avagy bizonyságát adhatták annak, hogy „Kerékpározni jó!” Munkáikból a Riviéra irodájában rögtönzött kiállítás nyílt. Az eredményhirdetésre a gyermeknapon került sor. Miközben a résztvevők erre vártak, én Pozsgai Anna 4. osztályos felsőörsi kisdákkal váltottam néhány szót. Érdekelnek a régi dolgok, az ásatások – mondta. Ezért az első témát választottam. Az útépítés során találtak leleteket, törött tárgyakat, csontokat. Ezt nagyon érdekesnek tartom. Anna rajza és mindenki másé is, aki részt vett a versenyen a BAHART és Bf. Nemzeti Park jóvoltából meglepetést ért, köszönet érte (akik nem voltak jelen az eredményhirdetésen, ajándékcsomagjaikat az iskolában - óvodában vehetik át). A Kovácsné Szabó Csilla – Pataki Júlia – Sári Kinga összetételű zsűri a 30 fős mezőnyből két kategóriában hirdetett győztest Wolf Ábel 5 esztendős alsóörsi óvodás és Földi Márk 4. osztály felsőörsi tanuló személyében. Nyereményük hajójegy, illetve belépő a Tapolcai - tavasbarlangba. Gratulálunk! Boldog gyermeknapot mindenkinek!

Kovács Piroska

Nagy Veronika és Zórád Ferenc fotói:

 

Praktikumtár

Családbarát Munkahely

Magyar falu Program

Veszprém-Balaton 2023.

Kerékpárút

Támogatások