• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

2021. évi Borverseny

Nyomtatás

Borban az igazság. Balatonalmádi Kertbarát Kör meghírdeti a 2021. évi Borversenyét!

Időpont: 2021. június 18. 15.00 óra
Helyszín: Alsóörsi focipálya, Vízöntő utca

Nehéz időszak voltunk az év elején. A normális, hétköznapi életünk felborult. A legkiválóbb szakemberek is csak reménykedtek, hogy a pusztító járványt sikerül megállítani, a régi életünket visszanyerni. Az Almádi Kertbarát Kör tagjaiban is élt a remény. Januárban párbeszédet kezdtünk, Hebling Zsolt polgármester úrral. A 2020. márciusában tervezett borverseny elmaradt. Idén Alsóörs lenne a soros! Mese nincs. A 2019-es borok zöme elfogyott. Talán a vörösből akad még néhány palack. Az időjárás tavaly is kedvezett a boroknak. Jó volt a termés, mennyiségben és minőségben is. Fogy is rendesen. Jó-jó! A szomszéd dicsérete jól esik, de azért a szakértő bírálók véleménye sem árt. Növeli az értékét, hogy az alsóörsi nem csupán háziverseny, mert azon a többségében ismert almádi pincésgazdák is résztvesznek.

Január elején polgármester úrral megbeszéltük, hogy a 2021-es versenyt mindenképpen megrendezzük. Jó esetben nyilvánosan, rossz esetben zárt körben, csupán a borok részvételével. Március vége felé a helyzet javult. Áprilisban már tudtuk, hogy nyilvános borversenyt fogunk rendezni. De nem tudtuk, hogy mikor? A helyszín már megvolt. A focipálya klubháza. Zsűri a belső helyiségben, borosgazdák, mustrálók a nyitott, fedett teraszon. A pálya címe meglepetést volt, de a Vízöntő utca neve telitalálat volt. Borban az igazság!
A május sajnos megtréfált bennünket. A zord idő miatt többször halasztottunk. Végül dönteni kellett, mert többen jelezték, hogy fogyóban van a készletük.

Borleadás: 14-15 óra között a helyszínen
Nevezés: fajtánként 1 db. 0.75 literes FEHÉR, csavaros üvegben

A VERSENYEN A BÍRÁLT BOROK TULAJDONOSAI OKLEVELET vehetnek át!

R E N D E Z Ő K:
     Hebling Zsolt polgármester        Lőrincz József elnök       
Alsóörsi Község Önkormányzata Balatonalmádi Kertbarát Kör

 

Praktikumtár

Turisztikai Fejlesztés

Magyar falu Program

Családbarát Munkahely

Veszprém-Balaton 2023.

Kerékpárút

Balaton riviéra

Vízparti szállás