• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Ünnepélyes átadó

Nyomtatás

Ünnepélyes keretek között került sor, oktüber 8-án Magyarország első bringamozijának és településünk új közösségi terének átadására!

A fejlesztés a Vidékfejlesztési Program keretén belül, "Az Érték és Minőség közösségi marketing program turisztikai célú továbbfejlesztése" támogatásból valósulhatott meg.

Hebling Zsolt polgármester büszkén szólt arról, hogy központi helyen van a turisztikai irodájuk, mellette termelői piacot alakítottak ki, ahol kulturált körülmények között, árnyékolt területen kínálják portékáikat a kézművesek és a termelők. A későbbiekben tervezik, hogy bolhapiacot is működtetnek, melyre nagy igény van. A piac és a bringamozi kialakítására hatmillió forint uniós vidékfejlesztési támogatást nyertek el.

Kézművesek, kis és őstermelők árulják portékáikat a termelői piacon

– A bringás mozival eggyel több unikális attrakció van Alsóörsön, ami máshol nincs – mondta Semsei Sándor, a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület (BRTE) elnöke. A helyszín napközben kellemes pihenő, illetve termelői piac, este pedig bringás mozi működik ott. Pataki Julia, az egyesület TDM-menedzsere elmondta, a bringás mozi Novák Mátyás kiskunfélegyházi villamosmérnök terveire épül, aki kollégáival hat különleges kerékpárt hozott Alsóörsre.

A bringák tekerésével áramot termelnek a kerékpározók, ez hajtja a mozit, a hangtechnikát, és telefonjukat, elektronikai eszközeiket is tölthetik róla a bringások. Az első kisfilm a Riviéra-térséget, illetve a környező településeket mutatta be két kerékről: Alsóörsöt, Felsőörsöt, Csopakot, Paloznakot és Lovast. Idén még egyszer, október 28-án lehet kipróbálni a bringamozit, mely a jövő nyártól rendszeres nyáresti program lesz Alsóörsön – változatos filmkínálattal.

Az átadáson Illésfalvi Iván kellemes gitármuzsikával ajándékozta meg a közönséget. 

Fotók: Pesthy Márton/Napló és Novák Márton

Forrás: VEOL.hu

 

Praktikumtár

Kelet Balatoni Programok

Strand jegyvásárlás

Turisztikai Fejlesztés

Magyar falu Program

Széchenyi Terv Plusz

Kerékpárút

Balaton riviéra

Vízparti szállás