• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Temüsz

Nyomtatás
ALSÓÖRSI TELEPÜLÉSMŰKÖDTETÉSI és KÖZSÉGGAZDÁLKODÁSI SZERVEZET - TEMÜSZ
8226 Alsóörs Endrődi Sándor u. 49..
Tel /Fax: 87/447-221
e-mail: temusz@alsoors.hu

Törzskönyvi alapadatok:
Törzskönyvi azonosító szám (PIR):665230
Alaptevékenység fő TEÁOR kódja:8411 Általános közigazgatás
Adószám:16883550-2-19
KSH statisztikai számjel:16883550-8411-322-19

Ügyfélfogadás:
Hétfő:      8.00-15.30
Kedd:      nincs ügyfélfogadás
Szerda:    8.00-15.30
Csütörtök: nincs ügyfélfogadás
Péntek:    8.00-15.30
Szervezetünk alaptevékenysége, hogy az Önkormányzat számára jogszabályban előírt kötelezően ellátandó és önként vállalt feladatok ellátása. Így alapfeladataink közé tartozik községünk útjainak létesítése, fenntartása, felújítása, a köztemető üzemeltetése, vízellátás, vízkárelhárítás, szennyvízkezelés, a települési közvilágítás kifogástalan működésének biztosítása. Az állategészségügyi, a településtisztasági szolgáltatás, valamint a parkfenntartás, virágosítása, a rendezett falukép folyamatos megőrzése. Kiemelt feladatunk az önkormányzati tulajdonú a Községi Strandfürdő, a Riviera Camping, és sportlétesítményeink színvonalas üzemeltetése.

Az Önkormányzat az idegenforgalmi és turisztikai igények kielégítése érdekében, a Balaton biztosította lehetőséggel élve szervezetünk működtetésében strandfürdőt tart fenn.
Itt található a szezonálisan nyitva tartó Tourinform iroda is, amely kiegészítő szolgáltatást nyújt a vendégek számára, tájékoztatást ad az érdeklődőknek a turizmushoz kapcsolódó információkról, aktuális programokról. Működtetését az 5 község (Alsóörs, Csopak, Felsőörs, Paloznak, Lovas) idegenforgalmát szervező Balaton Riviera Turisztikai Egyesülettel közösen látjuk el.

A strand közvetlen szomszédságában elhelyezkedő, népszerűségét a strandhoz hasonló tulajdonságokkal kivívó Riviera Camping működéséhez szükséges összes feladat ellátása az intézmény hatáskörébe tartozik.

Ellátjuk a sportlétesítmények (sportcsarnok és sportpálya) üzemeltetését, karbantartását. Ezen intézmények az általános iskolai tanulók tanórai testnevelését, a település lakóinak szabadidős sporttevékenységét, sportegyesületek, egyéb csoportok edzését és versenyzését szolgálják.

Mindennapi tevékenységeink közé tartozik továbbá a lakossággal, közüzemi szolgáltatókkal, az aktuális feladatok szerinti különböző hivatalokkal való folyamatos kapcsolattartás, a lakosság ügyeinek kezelése, a településsel kapcsolatos engedélyek (közterület-bontási-, közútkezelői-, útvonal engedély,…), hozzájárulások, nyilatkozatok kiadása.

Az intézmény dolgozói a településüzemeltetés magas színvonalú ellátásának érdekében végzik munkájukat.

 

 

Praktikumtár

Strand jegyvásárlás

Turisztikai Fejlesztés

Magyar falu Program

Széchenyi Terv Plusz

Kerékpárút

Balaton riviéra

Vízparti szállás