• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Tíz éves a Tündér Ujjak klub

Nyomtatás

Szombat délután bensőséges, családias hangúlatú összejövetelen ünnepelte tíz éves fennállását a ma már Tündér Ujjak Klub néven ismert kézimunka szakkör.

Már érkezéskor a meglepetés erejével hatott az épületeket összekötő tetőt tartó négy szürke oszlop. Ezeket felöltöztették a tündérek, színes négyzetekből, összesen 320 négyzetből horgolt ruhát kaptak, az élénk színekkel vidámságot, életet sugározva. A nagyteremben kiállítás a tíz év terméseiből, a felállított paravánok mindkét oldalán munkáik sorakoznak tematikusan, a színek harmóniájára is figyelve. S mi mindent láthatunk? Amit ügyes női kezek alkotni tudnak, amitől otthonná válik egy ház, meghittebbé az ünnep, napjaink divatja pedig élővé, használható eszközökké alakul fonalból, madzagból…… vagy gyerekek játéka, a fotel karfáján két párnaként szolgáló állat hasal finom zsenília fonalból…. S a kiállított darabok közt fényképek, a tíz év történetét dokumentálva. Anyagok és technikák gazdagsága jellemzi a kiállításukat. Összetartozásukat az egységes poló viselésével is kifejezik,

Az ünnepnek keretet adott az a kellemes, szép zenei összeállítás a barokk zenétől a huszadik századig szemelgetve, amivel két fiatal zenész, Szentimrei Noémi hegedű- és Nagy Tamás gitárművész, az EmoTion Duo tagjai ajándékozták meg a hallgatóságot.

Tíz éve Horváth Katalin könyvtáros vetette fel egy kézimunkázó kör megalakulásának gondolatát, mely létre is jött Nagy Veronika és Nagy Ildikó csatlakozásával. Így már hárman fordultak Tarnai Viktóriához, aki elvállalta és azóta is lelkesen és lelkiismeretesen vezeti a szakkört. Nem minden településen élnek ilyen ügyes és kreatív tündérek, akik nem csak a maguk örömére találkoznak hetente a művelődési házban, hogy ott együtt kézimunkázzanak, megosszák tapasztalataikat, ismereteiket egymással, megbeszéljék céljaikat, programjaikat. Az évek során kicsit változott a tagok névsora is, új érdeklődők csatlakoztak, elmaradtak páran, sajnos az égi mezőkre is eltávoztak közülük. De örömteli, hogy fiatalok is csatlakoznak, több generációs a klub. Az évek során többször csatlakoztak országos kezdeményezéshez, a helyi óvoda és iskola támogatásához, a járvány idején egy ózongenerátor beszerzéséhez az orvosi rendelőbe. Néhány éve a karácsonyfa díszítő program aktív részesei. Jó célok mindig akadnak, s a tündérek meg is találják ezeket.

Hebling Zsolt polgármester köszöntőjében felidézte az elmúlt tíz évet, s a virágcsokrok mellé megígérte a zárható szekrényt is a művelődési házban.
A ma is aktív tündérek, akik minden héten, csütörtökön du 17 órakor találkoznak a művelődési házban, várják a csatlakozni kívánókat is barátsággal.

A főtündér Tarnai Viktória mellett Farkas Judit, Karácsonyiné Mrázik Melinda, Kolozsvári Zsuzsa, Kövesiné Karácsonyi Bianka, Losoncziné Vas Éva, Maár-Kocsis Magda, Perjési Gabriella és Tóthné Fülöp Erika.

A klub jubileumi meglepetése, hogy erre az ünnepre meghívták az idén született alsóörsi gyerekeket szüleikkel, s egy kedves ajándékkal lepték meg őket. Bácsi Zita lovasi keramikus készített névvel ellátott kétféle tányér és bögre együttesét celofánba csomagolva kapták meg a családok, így jól látszott, hogy a kislányok rózsaszínes, a kisfiúk kékes árnyalatú szép emléket. A bögrében pedig egy-egy kis polip. Ők heten településünk legifjabb polgárai: Mándi-Nagy Abigél, Deme Nándor, Keresztesi Tünde Olívia, Farkas Doma Boldizsár, Horváth Nándor Hunor és ikertestvére Natasa Hanna és Nagy Szófia.

Isten éltesse őket is, s a jubiláló klubot is!

Csiszár Edit

Nagy Veronika fotói:


 

 

Praktikumtár

Kelet Balatoni Programok

Strand jegyvásárlás

Turisztikai Fejlesztés

Magyar falu Program

Széchenyi Terv Plusz

Kerékpárút

Balaton riviéra

Vízparti szállás