• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Virágos Önkormányzatért díjas Alsóörs

Nyomtatás

Több mint 50 szakmai díjat adtak át a Virágos Magyarország versenyén, díjazottak közé került Alsóörs is!

Településünk az idei VIRÁGOS MAGYARORSZÁGÉRT mozgalomban az egyik legmagasabb elismerésben, "Virágos Önkormányzatért díjban" részesült, 1.000 fő feletti falu kategóriában.

A nagyszabású ünnepi gálán öt települési kategóriában, hat kiemelt témában hirdettek győzteseket.

A versenyre érkezett 492 pályázatot a 180 tagú, önkéntes kertész-, tájépítész- és településtervező mérnökökből, valamint turisztikai szakemberekből álló szakmai zsűri értékelte. A szemet gyönyörködtető virágos közterületek, a zöldfelületek, közparkok és fasorok bírálata során a Virágos Magyarország nagy hangsúlyt helyez a fenntarthatóságra is. 

Erdei Bálint, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese a díjátadón kiemelte:
A Virágos Magyarország nem csak közösségi és környezeti értéke miatt meghatározó kezdeményezése hazánknak, hanem turisztikai szempontból is kiemelkedő, hiszen a verseny keretében és szellemében kialakított esztétikus és korszerű köztereink fontos részét adják országimázsunknak is. A Magyar Turisztikai Ügynökség büszkén támogatja ezt a nemes versengést, amelynek igazi végső nyertese Magyarország.”

A Belügyminisztérium Virágos Önkormányzatért díja több kategóriában is gazdára talált, köztük a legvirágosabb 1.000 fő feletti falu kategóriában, a Belügyminiszter úr díját Kozma Zsolt TEMÜSZ intézményvezető vehette át.

Gratulálunk, nagyon köszönjük mindenki közreműködését, amellyel hozzájárult Alsóörs egészséges és kulturált lakó- és üdülő környezetének kialakításához,fenntartásához, fejlődéséhez!

Hebling Zsolt 
polgármester

Forrás: https://viragosmagyarorszag.hu 
 

 

Praktikumtár

Kelet Balatoni Programok

Strand jegyvásárlás

Turisztikai Fejlesztés

Magyar falu Program

Széchenyi Terv Plusz

Kerékpárút

Balaton riviéra

Vízparti szállás