• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Könyvtárfejlesztés Alsóörsön

Nyomtatás

Idén tavasszal Alsóörs Község Önkormányzata a könyvtár eszközeinek bővítésére, illetve korszerűsítésére több mint 2,5 millió forintot nyert el a Nemzeti Kulturális Alap Közgyűjtemények Kollégiuma által kiírt könyvtárfejlesztési pályázatán.

A projekt megvalósításának az volt a fő célja, hogy az alsóörsi könyvtár a mai kor színvonalának megfelelő szolgáltatást tudjon nyújtani olvasóinak és szerethető könyvtári környezetet fogadja a helyi és nyaraló közösség tagjait.

A fejlesztés keretein belül teljesen megújult a könyvtár infrastruktúrája, emellett padlórobotokkal, diavetítővel bővült az eszközkészlet. Modern, olvasóbarát berendezés várja a művelődni, olvasni vágyókat, gyermekbarát kialakítást kapott az ifjúsági könyvtári rész. A mozgatható polcrendszer lehetővé teszi író-olvasó találkozók, valamint könyvtárhasználati órák tartását a helyi általános iskolások számára. Az egész életen át tartó tanulás támogatása érdekében a kompetenciafejlesztést segítő robotika foglalkozás várhatóan szeptembertől indul útjára az alsóörsi iskolások bevonásával.

Molnárné Mile Anikó
könyvtáros

 

 

Praktikumtár

Turisztikai Fejlesztés

Magyar falu Program

Családbarát Munkahely

Veszprém-Balaton 2023.

Kerékpárút

Balaton riviéra

Vízparti szállás