• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Könyvtárfejlesztés Alsóörsön

Nyomtatás

Idén tavasszal Alsóörs Község Önkormányzata a könyvtár eszközeinek bővítésére, illetve korszerűsítésére több mint 2,5 millió forintot nyert el a Nemzeti Kulturális Alap Közgyűjtemények Kollégiuma által kiírt könyvtárfejlesztési pályázatán.

A projekt megvalósításának az volt a fő célja, hogy az alsóörsi könyvtár a mai kor színvonalának megfelelő szolgáltatást tudjon nyújtani olvasóinak és szerethető könyvtári környezetet fogadja a helyi és nyaraló közösség tagjait.

A fejlesztés keretein belül teljesen megújult a könyvtár infrastruktúrája, emellett padlórobotokkal, diavetítővel bővült az eszközkészlet. Modern, olvasóbarát berendezés várja a művelődni, olvasni vágyókat, gyermekbarát kialakítást kapott az ifjúsági könyvtári rész. A mozgatható polcrendszer lehetővé teszi író-olvasó találkozók, valamint könyvtárhasználati órák tartását a helyi általános iskolások számára. Az egész életen át tartó tanulás támogatása érdekében a kompetenciafejlesztést segítő robotika foglalkozás várhatóan szeptembertől indul útjára az alsóörsi iskolások bevonásával.

Molnárné Mile Anikó
könyvtáros

 

 

Praktikumtár

Kelet Balatoni Programok

Strand jegyvásárlás

Turisztikai Fejlesztés

Magyar falu Program

Széchenyi Terv Plusz

Kerékpárút

Balaton riviéra

Vízparti szállás