• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Európai Jövedelmi és Életkörülmény Adatfelvétel

Nyomtatás

A KSH évről évre adatokat gyűjt a háztartások jövedelemi viszonyairól, életkörülményeiről, ill. egyéb jellemzőiről. Az adatfelvételt az Európai Unió valamennyi országában végrehajtják

Időszak: 2024. február 1. – április 15.

Az adatgyűjtésre az Európai Jövedelmi és Életkörülmény Adatfelvétele keretében kerül sor. Ezek az adatok képezik az alapját az Európai Unió harmonizált, jövedelmekre és életkörülményekre vonatkozó statisztikáinak (EU-SILC), másrészt részletes információkat szolgáltatnak a háztartások életszínvonaláról.
A felmérés adatai nélkülözhetetlenek a családokat, a munkavállalókat, a nyugdíjasokat és az egész lakosságot érintő fontos gazdasági döntések előkészítéséhez, valamint segítségükkel megismerhetik a lakosság lakásjellemzőit, általános életkörülményeit.
 
A válaszadás önkéntes. Az adatokat a KSH bizalmasan kezeli, kizárólag statisztikai célra, összesítve, egyedi azonosítás nélkül készülnek belőle publikációk. Az eredményeket név és egyedi adatok nélkül, összesített statisztikai táblázatokban közlik.
 
Azok a háztartások válaszolhatnak a kérdőívre, amelyek bekerültek a KSH által véletlenszerűen kiválasztott mintába. Ezeknek a háztartásoknak postai úton felkérőlevelet kézbesítenek.
 
További információ: www.ksh.hu/eletmod
 

Praktikumtár

Kelet Balatoni Programok

Strand jegyvásárlás

Turisztikai Fejlesztés

Magyar falu Program

Széchenyi Terv Plusz

Kerékpárút

Balaton riviéra

Vízparti szállás