• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               
Tartalomjegyzék
Intézmények
Napraforgó Óvoda
Művelődési Ház
Török-ház
TEMÜSZ
Minden oldal

TEMÜSZ

ALSÓÖRS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA - TEMÜSZ
 8226 Alsóörs Endrődi Sándor u. 49.
 Tel /Fax: 87 /447-221
 e-mail: temusz@alsoors.hu

Törzskönyvi alapadatok:
 Törzskönyvi azonosító szám (PIR):665230
 Alaptevékenység fő TEÁOR kódja:8411 Általános közigazgatás
 Adószám:16883550-2-19
 KSH statisztikai számjel:16883550-8411-322-19

Ügyfélfogadás:
  Hétfő:       8.00-15.30
  Kedd:       nincs ügyfélfogadás
  Szerda:    8.00-15.30
  Csütörtök: nincs ügyfélfogadás
  Péntek:    8.00-13.00

Szervezetünk alaptevékenysége, hogy az Önkormányzat számára jogszabályban előírt kötelezően ellátandó és önként vállalt feladatok ellátása. Így alapfeladataink közé tartozik községünk útjainak létesítése, fenntartása, felújítása, a köztemető üzemeltetése, vízellátás, vízkárelhárítás, szennyvízkezelés, a települési közvilágítás kifogástalan működésének biztosítása. Az állategészségügyi, a településtisztasági szolgáltatás, valamint a parkfenntartás, virágosítása, a rendezett falukép folyamatos megőrzése. Kiemelt feladatunk az önkormányzati tulajdonú a Községi Strandfürdő, a Riviera Camping, és sportlétesítményeink színvonalas üzemeltetése.
Az Önkormányzat az idegenforgalmi és turisztikai igények kielégítése érdekében, a Balaton biztosította lehetőséggel élve, szervezetünk működtetésében strandfürdőt tart fenn. Itt található a szezonálisan nyitva tartó Tourinform iroda is, amely kiegészítő szolgáltatást nyújt a vendégek számára, tájékoztatást ad az érdeklődőknek a turizmushoz kapcsolódó információkról, aktuális programokról. Működtetését az 5 község (Alsóörs, Csopak, Felsőörs, Paloznak, Lovas) idegenforgalmát szervező Balaton Riviera Turisztikai Egyesülettel közösen látjuk el.
A strand közvetlen szomszédságában elhelyezkedő, népszerűségét a strandhoz hasonló tulajdonságokkal kivívó Riviera Camping működéséhez szükséges összes feladat ellátása az intézmény hatáskörébe tartozik.
Ellátjuk a sportlétesítmények (sportcsarnok és sportpálya) üzemeltetését, karbantartását. Ezen intézmények az általános iskolai tanulók tanórai testnevelését, a település lakóinak szabadidős sporttevékenységét, sportegyesületek, egyéb csoportok edzését és versenyzését szolgálják.
Mindennapi tevékenységeink közé tartozik továbbá a lakossággal, közüzemi szolgáltatókkal, az aktuális feladatok szerinti különböző hivatalokkal való folyamatos kapcsolattartás, a lakosság ügyeinek kezelése, a településsel kapcsolatos engedélyek (közterület-bontási-, közútkezelői-, útvonal engedély), hozzájárulások, nyilatkozatok kiadása. Az intézmény dolgozói a településüzemeltetés magas színvonalú ellátásának érdekében végzik munkájukat. 

Praktikumtár

Turisztikai Fejlesztés

Magyar falu Program

Családbarát Munkahely

Veszprém-Balaton 2023.

Kerékpárút

Balaton riviéra

Vízparti szállás