• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Kovács Endre fotókönyvének bemutatója

Utazás holdvilágnál, ideiglenes amnéziában-. Rendhagyó fotóművész – író – olvasó találkozó színhelye volt október 26-án a veszprémi Utas és a holdvilág antikvárium.

Bővebben...
 

Polgárvédelmi továbbképzés és gyakorlat

Lakossági felhívás! Ezúton tájékoztatjuk kedves lakosainkat, hogy Polgárvédelmi továbbképzést, ill. katasztrófavédelmi sziréna próbát hajtunk végre!

Időpont: 2018. november 8. (csütörtök) 09.00 óra
Helyszín: Alsóörs Közös Önkormányztai Hivatal

Bővebben...
 

1956-ra emlékeztünk

Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek. Hiába szállnak árnyak, álmok, évek… Emlékük, mint a lámpafény az estben, kitündököl és ragyog egyre szebben – idézte Juhász Gyulát ünnepi beszédében Vörösmarty Éva, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Alelnöke

Bővebben...
 

Beszámoló az idei utolsó Endrődi szalonról

Idén utoljára várta érdeklődő vendégeit az Endrődi Szalon. Somorjai Horváth Piroska vendégei ezúttal az M.Tóth házaspár volt. 

Bővebben...
 

Rendhagyó grafikai tárlat nyílt Albrecht Sándor gyűjteményéből

Albrecht Sándor grafikai gyűjteménye a megyei könyvtárbanAz Országos Könyvtári Napok keretében, október 4-én a veszprémi Eötvös Károly Megyei Könyvtárban, kiállítással egybekötött előadás hangzott el az ex librisek világából.

Bővebben...
 

Éjjeli kilátó túra 2018.

Október 13-án, éjjeli kilátó túrán vettünk részt, Alsóörs – Felsőörs – Lovas – Alsóörs útvonalon. A túrák során gyönyörködhettünk mind a Somlyó-hegyi, mind a Csere-hegyi kilátóból elénk táruló látványban, ill. a felsőörsi Malomvölgy, valamint a lovasi panoráma szépségében.

Bővebben...
 

Téli rezsicsökkentés - TÁJÉKOZTATÓ

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Magyarország Kormánya 1364/2018. (VII. 27.) Kormányhatározatában döntött a téli rezsicsökkentés végrehajtását követően szükségessé váló további intézkedésekről.

Határidő: 2018. október 15.

Bővebben...
 

Egy pohár tea Alsóörs polgármesterével

Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere, folytatva az elmúlt évek gyakorlatát, október 19-én kötetlen beszélgetésre hívta és várta a község lakosságát, üdülőtulajdonosait és valamennyi olyan érdeklődőt, aki fontosnak tartja, hogy tájékozott legyen a közéletben és észrevételeivel segítse annak optimális alakítását.

Bővebben...
 

Latinovits - a színészkirály

A színészkirály nyomában. Október 17-én tartotta legutóbbi összejövetelét az Alsóörsi Nyugdíjas Polgári Egyesület. A meghívott vendég ezúttal Dr. Szentgyörgyvölgyi Péter volt, aki Latinovits Zoltánról, a színészkirályról tartott előadást.

Bővebben...
 

A Balaton szerelmese Veszprémben

Sokan találkoztak már az önkormányzat gondozásában tavasszal megjelentetett könyvvel, az Iklódy-Szabó János életét és munkásságát bemutató kötettel.

Bővebben...
 

TÁJÉKOZTATÁS az engedély nélküli kutak engedélyeztetéséről

Az engedély nélkül fúrt vagy ásott kutak engedélyeztetéséről. Az Országgyűlés 2017. évben is módosította a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvényt (a továbbiakban: Vgtv.), amely 2018. január 1. lépett hatályba.

Bővebben...
 

Főhajtás október hatodikán

1849. október 6. Tragikus esemény tanúja volt ez a nap. Az „aradi tizenhárom”, ahogy a halhatatlanságba bevonultak, nem kevesebbet tett, mint életét adta a hazáért.

Bővebben...
 


Oldal: 2 - Összesen: 26

Praktikumtár

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Balaton Best Card