• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Latinovits - a színészkirály

A színészkirály nyomában. Október 17-én tartotta legutóbbi összejövetelét az Alsóörsi Nyugdíjas Polgári Egyesület. A meghívott vendég ezúttal Dr. Szentgyörgyvölgyi Péter volt, aki Latinovits Zoltánról, a színészkirályról tartott előadást.

Bővebben...
 

A Balaton szerelmese Veszprémben

Sokan találkoztak már az önkormányzat gondozásában tavasszal megjelentetett könyvvel, az Iklódy-Szabó János életét és munkásságát bemutató kötettel.

Bővebben...
 

Éjjeli kilátó túra 2018.

Október 13-án, éjjeli kilátó túrán vettünk részt, Alsóörs – Felsőörs – Lovas – Alsóörs útvonalon. A túrák során gyönyörködhettünk mind a Somlyó-hegyi, mind a Csere-hegyi kilátóból elénk táruló látványban, ill. a felsőörsi Malomvölgy, valamint a lovasi panoráma szépségében.

Bővebben...
 

Téli rezsicsökkentés - TÁJÉKOZTATÓ

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Magyarország Kormánya 1364/2018. (VII. 27.) Kormányhatározatában döntött a téli rezsicsökkentés végrehajtását követően szükségessé váló további intézkedésekről.

Határidő: 2018. október 15.

Bővebben...
 

II. Alsóörsi Palacsinta Fesztivál

Palacsintafesztivál, a négyévszakos Balaton újabb állomása. Célunk, hogy tegyük vonzóvá a Balatont, ne csak nyáron, hanem a többi évszakban is. Számtalan lehetőséget kínál erre a régió az év bármely időszakában. 

Bővebben...
 

A zene és én – Gondolatok a zene világnapján.

1975 óta október 1-je a zene világnapja. A világhírű hegedűművész, Yehudi Menuhin és az UNESCO zenei tanácsa fordult felhívással a földkerekség lakosságához azért, hogy a zene semmihez sem hasonlítható nyelvén hirdessen békét és barátságot közöttük. 

Bővebben...
 

A népmese napja

A tölgyfa tündérétől a csodaszarvasigA meghívó elsősorban a gyerekeknek szólt, de a tartalmas, szép délután kellemes perceket szerzett felnőtt kísérőiknek is. 

Bővebben...
 

TÁJÉKOZTATÁS az engedély nélküli kutak engedélyeztetéséről

Az engedély nélkül fúrt vagy ásott kutak engedélyeztetéséről. Az Országgyűlés 2017. évben is módosította a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvényt (a továbbiakban: Vgtv.), amely 2018. január 1. lépett hatályba.

Bővebben...
 

Főhajtás október hatodikán

1849. október 6. Tragikus esemény tanúja volt ez a nap. Az „aradi tizenhárom”, ahogy a halhatatlanságba bevonultak, nem kevesebbet tett, mint életét adta a hazáért.

Bővebben...
 

Szabó Magda a Rickl család szemével

A történet régimódi – a megközelítés újszerű. Szabó Magdára, a kortárs irodalom kiemelkedő alakjára emlékezett Alsóörs október 3-án.

Bővebben...
 

Vidám szüretelők Alsóörsön

Szomszédolás szüret idején. Szeptember 29-én délután látogatást tettek Alsóörsön a paloznaki szüretelők.

Bővebben...
 

60 éves a Napraforgó Óvoda

Hatvan szál napraforgó. Nagyszabású ünnepség keretében emlékezett meg az alsóörsi Napraforgó Óvoda és Bölcsőde fennállásának 60. évfordulójáról. A jeles eseményre szeptember 24-én került sor.

Bővebben...
 


Oldal: 8 - Összesen: 16

Harley-Davidson

Praktikumtár

Balaton riviéra

Vízparti szállás

Fogyasztóbarát

Balaton Best Card

Patinás Antik