• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
               

Találkoztam Őfelségével, a brit királynővel

Mihálkovics Tivadar, a Magyar Állami Operaház nyugalmazott főtitkára 90. születésnapját ünnepelte azokban a napokban, amikor II. Erzsébet brit királynő elhalálozott. Az élet úgy hozta, hogy nem ez volt az egyetlen metszéspont az életükben.

Bővebben...
 

120 éves a magyar műemlékvédelem - ELMARAD

A "120 éves a magyar műemlékvédelem" - Gy.Lovassy Klára ny.múzeumigazgató előadása, betegség miatt elmarad! Kérjük megértésüket!

Időpont: 2022. október 5. (szerda) 16.00 óra
Helyszín: Eötvös Károly Művelődési ház

 

750 éves Alsóörs - PROGRAMVÁLTOZÁS

Sok szeretettel hívjuk és várjuk a 750 éves településünk alkalmából tartandó Faluünnepünkre. A várható kedvezőtlen időjárás miatt a faluünnep programja és helyszíne is változik!

Időpontok: 2022. október 1-2. (szombat-vasárnap)
Helyszínek: Művelődési Ház, Katolikus és Református templom

 

Bővebben...
 

Barnakőszén igényfelmérés – felhívás!

Magyarország Kormánya a kialakult gazdasági helyzetben, a lakosság téli tüzelőanyag igényének megfelelő kielégítése érdekében fel kívánja mérni a lakosság barnakőszén igényét, a fűtési szezonra.

Igény bejelentés: 2022. szeptember 28-ig (szerda)

Bővebben...
 

UTCAMESÉK 37. - TOMPA MIHÁLY KÖZ

TOMPA MIHÁLY KÖZ. Nagy a világ: a hon csak egy! A Vadtelepen, az egymással párhuzamos s két neves magyar zeneszerzőnkről elnevezett utcát köti össze ez a kis köz, mely Tompa Mihály nevét viseli.

Bővebben...
 

Prológus az alsóörsi halünnephez

A közelgő VII. Alsóörsi Halnapon a főszerep ismét a horgászoké és a gasztronómia legjobb tudóié lesz. A közelgő halünnepről sajtótájékoztató keretében adtak információt a szervezők.

Bővebben...
 

Felhívás KATA-s adozóknak

Felhívjuk azoknak a KATA-s vállalkozóknak a figyelmét, akik 2022. augusztus 31. előtt választották az iparűzési adóban az egyszerűsített adómegállapítási módot (2,5 millió forintos adóalap), hogy ezen adózási forma 2022. augusztus 31. nappal megszűnt.

Bővebben...
 

Amikor minden a halakról szól

Az idei már a hetedik alkalom volt, amikor Alsóörs Község Önkormányzata és a Veszprémvidéki Horgász Egyesülethalnapot” szervezett.

Bővebben...
 

Sertésösszeírás - Hirdetmény

Tisztelt Lakosság! A sertéspestis terjedésének és felszámolásának érdekében az országos főállatorvos előírta a megyében lévő sertéstelepek összeírását, melyre 2022. augusztus 1. - november 30. közötti időszakban kerül sor.

Bejelentési határidő: 2022. szeptember 30. (péntek)

Bővebben...
 

Értesítés Kt-ülésről 2022.09.22

Értesítem, hogy a Képviselő-testület ülését összehívom a Közös Önkormányzati Hivatal tanácstermébe.

Időpont: 2022. szeptember 22. (csütörtök) 16:30 óra

Bővebben...
 

VII. Alsóörsi Halnap - felhívás halfőző versenyre

Önkormányzatunk és a Veszprém Vidéki Horgászegyesület VII. Alsóörsi Halnap.keretében zenés nótaszó mellett, gyermek programokra, népi játszó házra és halfőző versenyre is invitál mindenkit 

Időpont: 2022. szeptember 24. (szombat) 8:00 órától
Helyszín: Alsóörs községi strand

Bővebben...
 

Az alsóörsi búcsúról

Hagyományaink tisztelete, a múlt értékeinek és szokásainak megőrzésére való törekvés tükröződik többek között abban is, hogy Alsóörs szeptember első vasárnapján évről évre búcsút rendez a faluközpontban. Nem volt ez alól kivétel a 2022. esztendő sem.

Bővebben...
 


Oldal: 5 - Összesen: 22

Praktikumtár

Turisztikai Fejlesztés

Magyar falu Program

Családbarát Munkahely

Veszprém-Balaton 2023.

Kerékpárút

Balaton riviéra

Vízparti szállás